Bestuur
SKKEK wordt bestuurd door drie leden. Het bestuur is opgebouwd uit:
Voorzitter: Mirjam de Vries
Secretaris: Lennart Koster
Penningmeester: Henry Zwiers
Het bestuur komt regelmatig bij elkaar om lopende zaken door te nemen en zo in te kunnen spelen op veranderingen en samen vooruit te kijken op inhoudelijk gebied. De bestuursleden hebben zowel expertise in het onderwijs, op cultureel en kunstzinnige vlak als op het gebied van bedrijfsmatige ontwikkelingen.
Zo vormt dit bestuur een sterk team dat de nodige feedback en ondersteuning kan bieden aan de directeur van de stichting, Karianne Simmers.
Het bestuur krijgt voor haar inspanningen, conform de ANBI regelgeving, geen vergoeding.
Visie
SKKEK ontwikkelt projecten vanuit de visie dat de inhoud van de projecten er maatschappelijk toe moet doen.
Thema’s als verbinding, leefbaarheid, duurzaamheid en kwaliteit zijn onze uitgangspunten van waaruit we ontwikkelen, initiëren en begeleiden.
‘Kunst is daarbij niet het doel maar het middel: Kunst als tool’
Elk project heeft als basis één of meerdere van deze thema’s en heeft daarnaast een verbinding met kunst.
Kunst is bij uitstek een middel om je empathisch vermogen aan te spreken en die te verruimen. Mensen hebben dit vermogen gekregen en nodig om zich het belang van bovenstaande thema’s te realiseren.
‘Kunst verruimt je blik op de wereld’
Als wij een maatschappij willen die verdraagzaam en leefbaar is en blijft voor iedereen, is iedere stap daarnaartoe een stap die ertoe doet.
Werkwijze
SKKEK werkt projectmatig en met verschillende freelancers, vrijwilligers en kunstenaars. Ze ontwikkelt, initieert en organiseert met deze personen kunst (educatieve) projecten.
Deze projecten worden pas uitgevoerd nadat daarvoor subsidies, sponsorgelden, giften, crowdfunding enz. zijn verkregen. Deze giften worden per project aangevraagd/geworven en zijn derhalve niet structureel. Een klein deel van de giften gaat naar het eigen vermogen van de stichting. Gestreefd wordt naar minder dan 5%.
De besteding van de opgebouwde reserve is voor kantoorkosten, onderhoud website, ontwerpen en huisstijl, drukwerkkosten en vrijwilligersvergoedingen.
SKKEK werkt met professionele kunstenaars met een VOG en is CJP acceptant.
Uitvoering beleid
Binnen SKKEK is Karianne Simmers de stille, drijvende kracht achter het ontwikkelen, initiëren en uitvoeren van de projecten. Zij heeft 20 jaar ervaring in het primair onderwijs vanuit verschillende functies en volgde verschillende kunstopleidingen. Ze heeft vier kinderen waarvan de oudste inmiddels is afgestudeerd.
Vanuit deze ervaringen en opleidingen is zij in staat organisaties te begeleiden bij het maken van projecten en workshops op maat. Ook bedenkt ze zelf veel projecten en initiatieven die vernieuwend zijn en het culturele aanbod verrijken.
SKKEK PROJECTEN
Kinder Atelier Route
Het eerste grote project van SKKEK is de Kinder Atelier Route ‘Hé, hallo daar, kunstenaar in de buurt’ dat zij in 2013 samen met kunstenaar Kitty Boon ontwikkelde en sindsdien een aantal keer uitvoerde. Het is in de basis een community art project dat voor alle doelgroepen op maat kan worden aangepast. Het uitgangspunt bij de ontwikkeling was deelnemers zo goed mogelijk te laten kennismaken met het vak van kunstenaars.
We hebben toen ontdekt dat je door tijdens bezoeken iets te doen het beste ervaart hoe iets is (in dit geval het vak van kunstenaar). Deze atelierroute is dus heel anders dan een standaard galerie of museumbezoek.
Andere grote projecten
Andere grote projecten na Hé hallo daar, kunstenaar in de buurt!’ zijn:
Projecten van SKKEK gaan naast over de ontwikkeling van beeldende en technische vorming ook over leefbaarheid, jezelf kunnen zijn en kansen.
SKKEK is gehuisvest in MAAK-LabGro. Deze werkplaats vind je in de Bekenkampschool, locatie Wilgenlaan, Wilgenlaan 1, 9741 BX Groningen. Voor (meer) informatie of een vrijblijvende afspraak kunt u mailen of bellen met karianne@skkek.nl of 06-36163661
Kunstprojecten voor het beroepsonderwijs
Bij het ontwikkelen van projecten kijken we naar activiteiten die een betekenis hebben voor de huidige werkzaamheden. Met andere woorden; het werk dat docenten doen, krijgt door het project een nieuwe dimensie. Het voegt iets toe aan hoe de docent(e) in zijn of haar vak staat.
Zoals bij deze twee kunstprojecten die specifiek voor het beroepsonderwijs zijn gemaakt om met het team of samen met leerlingen zijn uit te voeren:
“The Wall of Fame”
Deze muur bestaat uit beelden van de eindexamenkandidaten. Beelden kunnen (groeps-) foto’s maar ook gedichten of tekeningen zijn. Vat ze in glas, boeken of hout en bouw gezamenlijk aan dit kunstwerk.
De bedoeling is dat het een blijvend en groeiend project wordt binnen de school. Elk jaar komt er weer meer beeld bij. Het beeld van het betreffende eindexamenjaar kan gepresenteerd worden tijdens de diploma uitreikingen.
Tijdens dit project kunnen de docenten een leerlingen op een andere manier met elkaar samenwerken.
Duur: Vanaf een dagdeel (vier uur)
Locatie: De school zelf
Deelnemers: Vanaf 6 personen
“Who/how are you?”
Tijdens het project “who/how are you” gaan leerlingen van de richting Zorg en Welzijn vluchtelingen interviewen. Ze stellen daarbij eenvoudige vragen als ‘vertel wat over je nieuwe omgeving’ en ‘wat zijn je hobby’s?’.
De deelnemers filmen deze ontmoetingen zelf.
Het gehele project zetten ze onder professionele begeleiding op en de leerlingen presenteren zelf het eindresultaat.
Andere relevante opleidingen zoals audiovisueel, kunnen hier bij betrokken worden voor een breder draagvlak.
De uiteindelijke film kan tijdens een algemene ouderavond en/of presentatie van een klas getoond worden.
Duur: Vanaf twee dagdelen (incl. filmen op locatie, excl. monteren)
Locatie: School zelf en bijv een AZC
Deelnemers: Max 8 leerlingen per filmploeg
Bestellen
Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u contact met ons opnemen; via onderstaand contactformulier, bellen met 06-36163661 of mailen naar info@skkek.nl
ANBI Status
SKKEK heeft sinds haar oprichting de culturele ANBI status toegewezen gekregen. Dit betekent dat donaties, schenkingen en giften kunnen worden aangemerkt als een schenking aan een goed doel en zijn derhalve aftrekbaar bij belastingaangifte.